divendres, 30 de gener del 2009

Vitol al patro Sant Blai!


Abans de tot, per a que no es monteu un embolic en qui es qui, explique que ha passat...
Naxo per cicunstacies que no es poden dir, no pot dedicarli temps al blog, aixi que sols estem Vicent i jo...
Be hui dia 30 de gener em acabat el institut fins passar les festes a Sant Blai, em realitzat les 3 primeres hores abans del pati i despres del pati desfilada per el pati del IES, amb la banda musical del institut, despres de la desfilada ens en hem anat del centre fins el dia 9 de febrer que ja hauran passat tots els actes, vos deixe unes imatges de com ha segut la festa al centre i com diem per estes dates els bocairentins, Vitol al Patro Sant Blai!!!
Les festes al IES Bocairent

dijous, 29 de gener del 2009

Açò va de rellotges!!!!



Com tots sabeu i com diu el titol açò va de campaners però des de sempre l'ofici de campaner i de rellotger ha estat fortament vinculat.
Hui vull traslladar al bloc un poc de la meua passió pels rellotges que es quasi tan forta com la que tinc per les campanes - al cap i a la fi està tot relacionat no?- i també transmetrevos els coneixements que em permeteix la meua condició d'aficionat.

Els rellotges mecànics són complexos elements de patrimoni igual que pot ser per exemple "Las Meninas de Velazquez" però amb la gran diferència que en els dies en que vivim són els grans oblidats.

Si fem un volt pels campanars de la nostra rodalia vos puc assegurar -exepte algunes poques exepcions- que es trobareu el rellotge mècànic ple d'escombraires, plomes, bruticia o inclus trobareu el lloc on va estar i d'on ha desaparegut.
Aquests mecanismes són veritablement complexos i vos assegure que val la pena estar davant d'un en funcionament i vore cada moviment, cada soroll... que fa.

El gran "problema" que tenen es que necessiten manteniment però ¿tan costa pujar una o dues vegades al mes per posar-lo unes gotes d'oli? perquè la qüestio del remuntetge de les peces ja esta solucionada però com diuen per ai "la gossera mata".

Vivim en un món egoista, durant centenars s'anys on ningu tenia rellotge ells ens han marcat el dia dia de la nostra vida i com els ho agraim? condenant-los a l'oblit com simples trastos vells.

També es cert que molts ajuntaments i altres corporacions han baixat el seu rellotge i el tenen en una vitrina exposat, açò si em permitiu la bestiesa es com "un mort dins de la caixa en el vetllatori", el rellotge mecànic el tenim de conservar viu, en funcionament marcant el pas del temps amb el seu incansable tic-tac.

Espere que aquest post servisca per a que dins del nostre cor en l'apartat que tenim reservat amb l'etiqueta "d'amor a la cultura" fem un lloquet per menut que siga per a aquestes meravelloses peces que han marcant el dia dia i la vida dels nostres progenitors.

PD Vos deixe l'enllaç a la pàgina web d'un bon amic meu, Rellotger de Moià (Barcelona) que entre altres coses ha restaurat el rellotge de la catedral de Santiago de Compostel·la: Joan Pedrals "Horamecànica"

dimecres, 28 de gener del 2009

Units per les campanes...pels segles dels segles.


Hola, em presentaré: em dic Vicent Femenia, vaig nàixer un dia 25 d'agost de l'any 1991. La meua feliç aventura va començar l'octubre de 2007 quan coneixia al meu estimat amic Ximo per messenger i anavem parlant i coneixent-nos, de manera que a ell dec haver conegut la colla d'Ontinyent. L'any 2008 ha sigut un dels mes feliços de la meua vida perque reconec que la meua més gran passió son les campanes i aquest any ha sigut d'intensa activitat campanera. En aquest any coneixia a els que considere un grup dels meus millors amics, coneixia a Natxo, a David, a Xispeta a Borja, a Rafel a Ximo en persona a Jairo i a molts més que encara que no vos nomene sabeu que vos aprècie, aixi que com vegeu no tinc queixa de res, nomes dir que espere que aquesta forta amistat i unio siga per sempre.

(Com a foto pose campanar del poble que m'ha vist naixer i creixer, responsable de la meua passio per les campanes sense la quan mai ens hauriem conegut)

El nostre inici, la ment de dos joves campaners

Hui, comencem el nostre inici, desde el aula de informatica Naxo, estic escrivin el primer missatge del nostre blog, em presente. Soc Jairo Molina, nascut el 29 d'agost de 1994, conec a Naxo per un foro, el nostre foro el de campaners... El inici de una colla de campaners, dona inici a una nova amistat, envianse alguns correus per a informarse un poc d'on erem cada u i quedar per a pujar algun dia al campanar de Bocairent i el de Betera, ens donem la nostra direccio de correu electronic per a continuar xarrant per messenger. Despres de uns mesos xarran i coneixense, naix este blog, el nostre mon, la nostra men...
Vicent espere la teua presentacio...

Som proclamadors de una veu... La veu de DEU!!!

Som proclamadors de una veu... La veu de DEU!!!

Conta amb nosaltres